با پیشرفت ماشین آلات ساخت شیشه کاربرد شیشه در نمای های مدرن ساختمان به طور روز افزونی افزایش یافته است . در ادامه خواص شیشه و کاربرد آن در انواع نمای شیشهای را بررسی مینماییم.
خواص مطلوب نمای شیشه ای: - بالا بردن امنیت و ایمنی ساختمان
- کنترل کننده صدا
- جلوگیری ازعبور اشعه ماوراء بنفش
- بهره وری از انرژی خورشیدی
- تنوع در رنگ
- نمای شیشهای نسبت به نماهای دیگر دارای بار مرده کمتری است
- کاهش هزینه
این محصول ابتکاری به معماران اجازه میدهد تا بتوانند خیلی زیبا خلاقانه به طراحی نما بپردازند و در مواردی متعدد از جمله طراحی برای ایجاد محیط کار روشن وبسیار جذاب با نور بیشتر استفاده کنند.
شیشه های چند لایه در سال در سال 1903 توسط شیمیدان فرانسوی ادوارد با الهام از یک حادثه آزمایشگاهی اختراع شد.
شیشه های چند لایه با اتصال دو یا چند لایه از شیشه های معمولی حرارت همراه با یک لایه پلاستیکی تولید شده است.
در معماری مدرن نمای شیشهای به عنوان پوشش ساختمان استفاده میشود.نمای شیشهای دارای مزایایی متعددی میباشد که عبارتند از :
انواع نمای شیشه ای
فریم لس:
در نمای فریم لس سطح نما توسط پروفیل های فلزی شبکه بندی میشود و سپس فریم نما در داخل این شبکهها قرار میگیرد.این فریمها دارای لاستیک های مخفی هوابندی و آبندی میباشند که شیشه به آسانی روی آنها نصب میشود این فریمها دارای رنگ های متعددی هستند.
اسپایدر:
نمای اسپایدر معمولا شیشه لمینت شدهای دارد متشکل از دو لایه شیشه سکوریت 6میلیمتر فلوت استاندارد درجه یک ودر لایه طلق که در مجموع 52/1میلیمتر و در بین دو شیشه سکوریت قرار میگیرد.
نمای شیشهای اسپایدر در فروشگاهها و در نماهای تجاری کاربرد بسیار زیادی دارد.
با گسترش سبک های مدرن در ساختمان ، نمای شیشهای اسپایدر، حداکثر دید با کمترین میزان استفاده از فریم و فلزات با بالاترین سطح ایمنی و ایزولاسیون را امکان پذیر میکند.
نمای کرتین وال
استفاده از این نماهای مدرن سبب گردیده که جزییات نصب متفاوت نیز طراحی گردد که از آن جمله ماهای کرتین وال میباشد.
نمای کرتین وال یکی از نماهای مدرن با ترکیب پروفیل های آلومینیومی بعنوان سازه و لاستیک های آب بندی و هوابندی و اتصالات نصب میباشد
در نمای کرتین وال شیشهای انواع ضخامت های شیشه دوجداره از ۱۸ تا ۴۰ میلیمتر قابل نصب است. از مزیت نمای کرتین وال قابلیت محاسبه فشار باد و فشار بار مرده بر روی نمای ساختمان به کمک نرم افزار های اختصاصی است که ایمنی این نوع نما را در برابر مخاطرات جوی و حادثهای بسیار بالا میبرد.
نمای کرتین وال – نمای لامل
نمای لامل، یا همان نمای کرتین وال ؛ یکی از سیستم های نمای مدرن ساختمانی بوده که ساختاری خود ایستا داشته، به این معنا که وزن بالای شیشه ، بر روی سازه کرتین وال یا همان لاملها و شاسی کشی های مربوطه سنگینی میکند و هیچ بار مردهای حاصل از وزن شیشهها و بار انرژی های حاصل از باد ، طوفان و … که متوجه پوسته خارجی (نما) میباشد، متوجه خود ساختمان نخواهد بود. به اصطلاح سیستم نمای لامل یک سازه مجزا محسوب میشود.
نمای کرتین وال curtainwall یکی از انواع نماهای شیشهای ساختمان با سیستم پوشش با سازه خود ایستا است . در واقع نمای کرتین وال بهترین نمای شیشهای ساختمان به لحاظ مسائل سازه در ارتفاع محسوب میشود. این نوع نما معمولا از مصالح سبک بویژه ترکیب آلومینیوم و شیشه ساخته میشود.
لامل چیست ؟
اسنراکچر آلومینیومی نمای کرتین وال، یا در واقع همان پروفیل های آلومینیومی که شیشه بر روی آنها سوار میشوند ؛ “لامل” نامیده میشوند.
در نمای کرتین وال، لاملها در دو بخش افقی و عمودی ارائه میشوند. لامل های افقی “ترنسم” و لامل های عمودی “مولیون” نام دارند. لازم به ذکر است که در اجرای سیستم های نمای کرتین وال ، به طور معمول ترنسم (لامل افقی) در سایز طولی کوچکتری نسبت به مولیون (لامل عمودی) ارائه میشود اما میبایستی که عرض لاملها با یکدیگر برابر باشند. وجود این اختلاف سایز در طول لاملها به این خاطر بوده که بیشتر بار شیشه بر روی لامل های عمودی (مولیون) خواهد بود، اما در افق دید بعضی از طراحان و آرشیتکتها و به دلیل بالا رفتن سطح زیبایی بصری نما از داخل ، اندازه طولی ترنسم و مولیون را با یکدیگر برابر در نظر میگیرند که این بسته به ظرافت در طراحی نما و معماری میباشد.
انواع لامل :
لامل های ارائه شده توسط شرکت اکوآرک، تحت لیسانس رایکو RAICO آلمان با برند +THERM ؛ انواع مختلفی را به خود اختصاص میدهد که از لحاظ جنس متریال به دسته های ذیل طبقه بندی میشوند :
لامل آلومینیومی : Aluminium Curtainwall